Sjefke de Belg

Sjefke is een Belg die sinds kort samen met zijn ouders in Nederland woont. Sjefke gaat vandaag voor de eerste keer in Nederland naar school. Hij is zenuwachtig en een beetje bang dat hij niet zo slim is als alle andere kinderen. Zijn moeder stelt hem gerust en zegt “Sjefke, gij als Belg ligt een streepje voor op die Hollanders”

Op de eerste schooldag van Sjefke vraagt de juffrouw wie het hele alfabet kan opzeggen. Sjefke steekt trotst zijn vinger op en doet het hele alfabet zonder ook maar één fout. Als hij die middag thuis komt zegt zijn moeder “Awel, zie je nou wel Sjefke, dat komt omdat gij een Belg zijt”

De volgende schooldag gaat Sjefke weer naar school. Deze keer vraagt de juffrouw wie tot 10 kan tellen. Sjefke steekt weer vol trots zijn vinger op en tel zonder fouten tot tien. Die avond zegt zijn moeder “Zie je nou wel, dat komt omdat gij een Belg zijt”

De volgende schooldag is er gymles. Na de gymles loopt Sjefke samen met de andere jongens de douche in en komt erachter dat zijn snikkel veel groter is dan die van de andere jongens. Dezelfde dag vraagt Sjefke aan zijn moeder “Awel, dat komt zeker omdat ik een Belg zijt?”

Moeders antwoordt: “Nee Sjefke, dat komt omdat gij 19 zijt en de andere nog maar 7!”

Grap waardering: 7.4/10 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 (54 stemmen) Leuke grap? Verzend een fop SMS!

Volgende grapRandom grap